Uništena ključna infrastruktura: Herson bez vode, struje i grejanja

'Rusi svuda imaju isti cilj: da ponize ljude što je više moguće. Ali mi ćemo sve obnoviti, verujte mi', poručio je Zelenski

13.11.2022. 08:27
  • Podeli:
Herson_ukrajinska vojska_Foto Reuters (1)-1668281255502.webp Foto: Reuters

Ruske snage uništile su ključnu infrastrukturu u Hersonu pre nego što su se povukle iz tog grada, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Uništene su komunikacione mreže, sistem za vodosnabdevanje, grejanje i električnu energiju, precizirao je on.

Zelenski je u video obraćanju rekao da je ukrajinska vojska preuzela kontrolu nad više od 60 naselja u Hersonskoj oblasti. Lokalne vlasti su započele "stabilizaciju grada", prenosi Rojters.

"Rusi svuda imaju isti cilj: da ponize ljude što je više moguće. Ali mi ćemo sve obnoviti, verujte mi", poručio je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je u petak izjavio da su specijalne jedinice ukrajinskih oružanih snaga, nakon povlačenja ruske vojske, ušle u Herson.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su svi ruski vojnici u Hersonskoj oblasti prešli na levu obalu reke Dnjepar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()