Uništeno šest komandnih centara ukrajinske vojske

Ruske snage uništile četiri skladišta municije u Zaporoškoj oblasti, saopštio portparol Ministarstva odbrane Rusija

27.11.2022. 16:44
  • Podeli:
AA-20221029-29290326-29290293-UKRAJINSKA_ARTILJERIJA_NEPREKIDNO_NAPADA_RUSKE_SNAGE-1667048177078.webp Foto: Anadolija

Ruske snage uništile su šest komandnih centara ukrajinske vojske u Hersonskoj i Harkovskoj oblasti, kao i u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Kako je rekao, oružane snage Rusije osujetile su i pokušaj napad dve čete ukrajinskih snaga, u oblasti Krasni Liman samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR).

Konašenkov je kazao da su ruske snage uništile četiri skladišta municije u Zaporoškoj oblasti.

Dodao je da je uništeno i skladište municije sa više od 100 projektila višecevnih sistema bacača granata HIMARS kod Dnjepropetrovska.

Pogođeno obdanište u Donjecku

Zgrada obdaništa oštećena je u Donjecku u ukrajinskom granatiranju, saopštila je misija samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

"Oštećen je dečji vrtić broj 187 u centru Donjecka, kao i četiri stambena bloka, kafić i autoput ", navodi misija DNR.

Ukrajinske trupe ispalile su pet raketa u centru Donjecka, prenosi TASS.

Jedna žena poginula je ranije danas u kada su ukrajinske snage granatirale okolinu okruga Vorošilovsk u Donjecku, saopštio je štab teritorijalne odbrane samoproglašene DNR.

Kako se navodi, najmanje šest udara je prijavljeno u zoni stadiona Donbas arena, kao i na krovu jedne stambene zgrade.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()