Ursula fon der Lajen osudila iranski napad na Izrael

Fon der Lajen je jutros u objavi na mreži X pozvala zvanični Teheran da odmah prekine vazdušne udare

14.04.2024. 08:16
  • Podeli:
Ursula fon der Lajen AP PhotoAurel Obreja via Tanjug-652d08c14e0b4.webp Foto: AP PhotoAurel Obreja via Tanjug

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen osudila je vazdušni napad Irana na Izrael.

Fon der Lajen je jutros u objavi na mreži X pozvala zvanični Teheran da odmah prekine vazdušne udare.

"Oštro osuđujem eklatantan i neopravdan napad Irana na Izrael i pozivam zvanični Teheran i njegove predstavnike da odmah prekinu ove napade", poručila je Fon der Lajen.

Ona je navela da "sada svi akteri moraju da se suzdrže od dalje eskalacije" i da rade na obnavljanju stabilnosti u regionu.

Iran je sinoć lansirao na Izrael stotine dronova i raketa, navodeći da je reč o odmazdi za napad na iranski konzulat u Damasku, u kojem su poginuli visoki oficiri iranske Revolucionarne garde.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()