Ursula fon der Lajen pozvala na slavlje

„Mi smo najjača politička snaga u teškim vremenima“, rekla je Fon der Lajen

09.06.2024. 21:44
  • Podeli:
ursula fon der lajen AP PhotoGeert Vanden Wijngaert tanjug-6666057f6521f.webp Foto: AP PhotoGeert Vanden Wijngaert Tanjug

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ubrzo po zatvaranju birališta u Nemačkoj obratila se svojoj partiji, Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU), proglasila pobedu i rekla da je vreme za slavlje.

„Mi smo najjača politička snaga u teškim vremenima“, rekla je Fon der Lajen u video uključenju iz Brisela na konferenciju za štampu u sedištu CDU u Berlinu, preneo je briselski portal Politiko.

Ona je zahvalila lideru CDU Fridrihu Mercu i lideru Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Markusu Zederu na uspešnoj kampanji.

„Sada to moramo ponovo da uradimo u Evropi“, rekla je ona dodajući da je uverena da će uspeti.

Pošto je dala izjavu, mikrofon je ostao uključen i čulo se kako Fon der Lajen kaže svom timu: „Sada je vreme za slavlje. Koliko god je to moguće“, preneo je briselski portal.

U to vreme još nisu bila zatvorena birališta u svim članicama EU.

U Evropskom parlamentu je objavljeno da je najviše glasova u Nemačkoj dobila koalicija CDU i CSU, na drugom mestu je krajnje desna Alternativa za Nemačku (AfD) a na trećem su vladajuće socijaldemokrate kojima pripada i kancelar Olaf Šolc.

Prve procene pokazuju da je grupa Evropska narodna partija sa Ursulom fon der Lajen kao vodećim kandidatom pobedila na izborima za Evropski parlament, što znači da političarka iz redova CDU može da se nada drugom mandatu na čelu Evropske komisije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()