Užarena lava je svuda: Ponovo eruptirao jedan od najaktivnijih vulkana na svetu

Ovo je treća erupcija vulkana Kilauea ove godine

11.09.2023. 09:17
  • Podeli:
Tan2023-08-1620543197_3 vulkan kilauea U.S. Geological Survey via AP-64febee6ba03e.webp Foto: Tanjug/U.S. Geological Survey via AP

Vulkan Kilauea na Havajima, jedan od najaktivnijih na svetu, aktivirao se posle dvomesečne pauze, izbacujući užarenu lavu, ali nije ugrožena bezbednost ljudi i objekata u nacionalnom parku na Velikom ostrvu.

Havajska vulkanološka opservatorija saopštila je da se Kilauea aktivirao u nedelju popodne.

Ovo je treća erupcija vulkana Kilauea ove godine, navodi Rojters. Vulkan je eruptirao u junu nekoliko sedmica, izbacujući užarenu lavu.

Kilauea, drugi po veličini vulkan na Havajima, eruptirao je od septembra 2021. do prošlog decembra.

U erupciji tog vulkana 2018. godine uništeno je više od 700 domova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()