Užas u Sudanu: U vazdušnom udaru na Kartum poginulo 17 ljudi među kojima i petoro dece

U Sudanu od 15. aprila traju borbe između sudanske vojske i Snaga za brzo reagovanje

17.06.2023. 13:18
  • Podeli:
sudan reuters (2)-644695559419e.webp Foto: Reuters

Zdravstvene vlasti Kartumu, prestonici Sudana, saopštile su danas da je 17 ljudi, uključujući petoro dece, ubijeno u vazdušnom napadu na južni deo grada.

"Okrug Jarmuk bio je meta vazdušnog napada u kojem je, prema prvim procenama, poginulo 17 ljudi, među kojima je i petoro dece, a uništeno je i 25 domova", navodi se u Fejsbuk objavi zdravstvenih vlasti Kartuma, prenosi Rojters.

Podsećamo, u Sudanu od 15. aprila traju borbe između sudanske vojske i Snaga za brzo reagovanje (RSF).

Sukob je izbio između jedinica lojalnih sudanskom vojnom vladaru Abdelu Fatahu al-Burhanu i RSF koje predvodi Mohamed Hamdan Dagal, poznat kao Hemedti, koji je zamenik šefa vladajućeg saveta u kojem su bila oba lidera.

Njihova borba za vlast je onemogućila prelazak na civilnu vlast i izazvala strah od dugog građanskog rata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()