Užasne slike iz Grčke: U požaru na Atici oštećeno 1.238 domova i spaljeno 104.000 hektara zemlje

Kopernik je takođe objavio mape zapaljenog područja i hronologiju požara koj je izbio u nedelju

17.08.2024. 10:18
  • Podeli:
dionisos, požar kraj atine, šumski požari u grčkoj - 14 avg 2024 - foto Reuters-66c0501eeedcd.webp Foto: Reuters

U požaru na grčkom poluostrvu Atika oštećeno je 1.238 domova i spaljeno 104.000 hektara zemlje, pokazao je danas izveštaj evropske službe za brzo mapiranje Kopernik.

Kopernik je takođe objavio mape zapaljenog područja i hronologiju požara koj je izbio u nedelju, prenosi Pronjuz.

Zvanično, 104 kuće su proglašene neuslovnim za život, od kojih je 40 izgorelo do temelja i biće srušene, saopštilo je grčko Ministarstvo za klimatsku krizu i civilnu zaštitu.

Grčke vlasti su prvobitno prijavile "manje od 100" oštećenih zgrada, a ministarstvo navodi da su do sada obavljene 184 inspekcije u pogođenim objektima na Atici.

U saopštenju ministarstva se dodaje da je do sada 30 preduzeća prijavilo štetu nastalu u požaru.

Požar u selu Varnava na Atici izbio je u nedelju, a ugašen dva dana kasnije, a nadležni organi su obećali pomoć pogođenim osobama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()