Uzbuna na rumunskom nebu: Zbog neidetifikovanog objekta vojska digla MIG-ove

Dva aviona MiG-21 rumunske vojske poletela su desetak minuta nakon što je objekat primećen

14.02.2023. 15:54
  • Podeli:
mig-21-4495388_1920 pixabay-63eba09dde823.webp Foto: Pixabay

Nakon što je nekoliko objekata oboreno od strane američkog vazduhoplovstva, a meteorološki balon primećen iznad Latinske Amerike, danas se slična situacija desila i u rumunskom vazdušnom prostoru.

Sistem vazdušnog osmatranja rumunskog ratnog vazduhoplovstva, otkrio je danas oko 12.30 časova mali neidentifikovani leteći objekat sa karakteristikama sličnim meteorološkom balonu, kako leti na visini od oko 11.000 metara u vazdušnom prostoru na jugoistoku zemlje.

Kako je saopštilo rumunsko ministarstvo odbrane, a prenosi Ađerpres, dva aviona MiG-21 rumunske vojske poletela su desetak minuta nakon što je objekat primećen, ali nisu uočili, niti na radarima ugledali prisustvo navodnog vojnog cilja.

Avioni su ostali u tom području oko 30 minuta kako bi razjasnili sitaciju, nakon čega su se vratili u vojnu bazu.

Rumunsko vazduhoplovstvo u saradnji sa savezničkim snagama vrši stalni nadzor nad nacionalnim vazdušnim prostorom i obližnjim područjem, navelo je rumunsko ministarstvo odbrane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()