Uznemirujući snimak sudara dva vojna aviona kruži internetom: Poznato stanje pilota

Na mesto incidenta poslata je inspekcijska komisija kako bi se utvrdili uzroci sudara, navodi se u saopštenju.

02.07.2023. 14:08
  • Podeli:
Kolumbija_avioni_sudar_foto_TW-64a1472c22464.webp Foto: Twitter/@WRadioColombia

Dva aviona T-27 Tukano kolumbijskog vazduhoplovstva sudarila su se u nedelju tokom trenažnog leta u blizini vazdušne baze u centralnom delu zemlje.

Ratno vazduhoplovstvo Kolumbije saopštilo je da je poginuo potpukovnik koji je upravljao jednom letelicom. Drugi pilot je preživeo.

Na mesto incidenta poslata je inspekcijska komisija kako bi se utvrdili uzroci sudara, navodi se u saopštenju.

Video koji je postavljen na društvene mreže navodno pokazuje trenutak incidenta. Vidi se da nekoliko letelica lete blizu jedna drugoj, a u jednom trenutku krilo jednog od aviona bukne u jarkom plamenu.

Piloti su navodno vežbali za aeromiting zakazan za Dan nezavisnosti Kolumbije 20. jula u gradu Rionegro.

T-27 je inače verzija turboelisnog lakog jurišnika Embraer 312 Tucano.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()