Vatra guta šumu u blizini omiljenog srpskog letovališta: Turci biju bitku sa velikim požarom

Ranije jutros je saopšteno da su šumski požari velikih razmera zahvatili turske provincije Čanakale, Izmir i Ajdin

01.07.2024. 09:32
  • Podeli:
požar vatrogasac pixabay-661113b22d7a0.webp Foto: Pixabay

Šumski požar izbio je u nedelju u oblasti Lara u turskom letovalištu Antalija, gde se nalazi hotelski kompleks, objavio je gradonačelnik grada Muhitin Bejek.

"Nastavljamo vazdušnu i kopnenu intervenciju na gašenju požara koji je izbio u šumskom području u regionu Lare", naveo je on na društvenoj mreži Iks.

Bejek je dodao da su nadležni u pripravnosti zbog povećanog rizika od šumskih požara, napominjući da je trenutna temperatura u Antaliji 36 stepeni.

Ranije ovog dana saopšteno je da su šumski požari velikih razmera zahvatili turske provincije Čanakale, Izmir i Ajdin.

U provinciji Čanakale požar je zahvatio poljoprivredno zemljište u regionu Ezine. Spasioci su morali da evakuišu stanovnike nekoliko sela. 

Šumski požari su zahvatili područja u blizini gradova Bursa, Jedrene, Balikesir, Karaman i Kahramanmaraš. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()