Vazdušni napadi širom Ukrajine, pogođen Zavod za transfuziju krvi u Harkovu

Vazduhoplovstvo oružanih snaga Ukrajine je saopštilo da je Rusija treći put za dan izvela veliki raketni napad na Ukrajinu,

06.08.2023. 09:40
  • Podeli:
Tan2023-06-1408061225_8 odesa ukrajina Ukrainian Emergency Situation Press Office via AP-64b638417755e.webp Foto: Ukrainian Emergency Situation Press Office via AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da su ruske snage sinoć navođenom avio-bombom pogodile centar za transfuziju krvi u Harkovskoj oblasti i da ima poginulih i ranjenih.

"Ruska vođena avio-bomba na centar za transfuziju krvi u Ukrajini. Sinoć naselje Kupjansk u oblasti Harkov. Ima mrtvih i ranjenih. Moje saučešće", napisao je Zelenski na Telegramu.

Naveo je da spasioci gase požar do koga je došlo posle napada, prenosi Interfaks Ukrajina.

Vazduhoplovstvo oružanih snaga Ukrajine je saopštilo da je Rusija treći put za dan izvela veliki raketni napad na Ukrajinu, koristeći krstareće rakete Kh-101/Kh-555.

Upozorenje za raketni napad izdato je za niz oblasti u Ukrajini, uključujući Sumsku, Harkovsku, Hmeljničku, Čenigovsku i Kijevsku oblast, javlja Unian.

Lokalne vlasti: Dva drona oborena iznad ruske Brjanske oblasti


Ruski PVO sistem uništio je dve vazduhoplovne letelice iznad Karačevskog okruga u Brjanskoj oblasti, izjavio je Aleksandar Bogomaz, načelnik ruskog regiona koji se graniči sa Ukrajinom.

Nije bilo štete i žrtava“, naveo je Bogomaz na svom Telegram kanalu.

Rojters podseća da Kijev retko javno preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod kontrolom Rusije u Ukrajini.

Ruske vlasti kažu da je oblast Brjanska, koja se graniči i sa Ukrajinom i sa Belorusijom, doživela višestruke napade ukrajinskih snaga i proukrajinskih diverzantskih grupa od početka rata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()