Velika akcija italijanske policije: Uhapšeno 14 pripadnika Koza nostre

Istraga je trajala 18 meseci

02.08.2024. 07:57
  • Podeli:
karabinjeri, italija, italijanska policija, altavila milicija, 11 feb 2024 - profimedia-65f02fbd3245d.webp Foto: Profimedia

U akciji karabinijera u italijanskom gradu Kataniji uhapšeno je 13 osoba optuženih za kriminalno udruživanje u organizaciju mafije Koza nostra, kao i za šverc i trgovinu drogom, prvenstveno kokainom, saopštila je danas policija.

U istragu nazvanu "Leonidi bis" uključeno je više istražnih službi što je rezultiralo razbijanjem mafijaške grupe "Santapaola Erkolano", prenela je agencija Ansa.

Kako je navela policija, odlučujući udarac ovoj grupi nanet je upravo u trenutku dok je pokušavala da se reorganizuje nakon što je već oslabljena ranijim akcijama policijskih službi.

Tokom istrage, koja je trajala 18 meseci, karabinijeri su zaplenili pet lovačkih pušaka, mitraljez, dva pištolja I 350 komada municije različitog kalibra, kao i kilogram kokaina i šest kilograma hašiša.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()