Velika Britanija neće strane gazde: Vlada će promeniti zakon o vlasništvu u medijima

O odluci će se raspravljati kasnije u Gornjem domu britanskog parlamenta

13.03.2024. 19:15
  • Podeli:
britanski telegraf - 27 mart 2019 - profimedia-65f1cbadadb92.webp Foto: Profimedia

Britanska vlada promeniće zakon o vlasništvu u medijima kako bi onemogućila stranim državama da poseduju, utiču, ili kontrolišu britanske medije.

Odluka će najviše uticati na potencijalnu nameru investicione grupe ''Redbird IMI'' iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) da kupi britanski list Telegraf, prenosi Rojters.

O odluci će se raspravljati kasnije danas u britanskom Gornjem domu.

Oko 100 poslanika britanskog parlamenta iz svih stranaka potpisalo je pismo u kojem se izražava protivljenje da ''Redbird IMI'' kupi Telegraf i magazin Spektejtor, i izražava zabrinutost zbog potencijalnog mešanja u uređivačku politiku i uvođenja cenzure.

Iz kabineta premijera Rišija Sunaka ranije je saopšteno da se još uvek razmatra da li da se podrže izmene postojećih propisa kako bi se sprečilo da strana država bude vlasnik neke britanske novinske kuće.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()