Velika opasnost u Britaniji: Izlio se cijanid u kanal kod Birmingema

Agencija za zaštitu životne sredine 12. avgusta je obavestila grad Volsol o toksičnim materijama koje su završile u kanalu Plek

14.08.2024. 10:34
  • Podeli:
cijanid, otrov, trovanje - shutterstock_2306941909-66bc4e2654825.webp Foto: Shutterstock

U Zapadnom Midlendsu proglašen je ozbiljan incident nakon što je natrijum-cijanid prosut u kanal, uz upozorenje grada Volsol o potencijalnoj velikoj opasnosti po zdravlje svih onih koji su imali direktan fizički kontakt s vodom.

Opština Volsol je saopštila da ljudi treba da izbegavaju prošireno područje kanala i staza uz kanal, od brane Volsola, do brana u Rašalu, Rajders Grinu i Peri Bariju.

Agencija za zaštitu životne sredine 12. avgusta je obavestila grad Volsol o toksičnim materijama koje su završile u kanalu Plek, preneo je Gardijan. 

Prema podacima Agencije za javno zdravlje Engleske, unošenje cijanidnih soli, koje se mogu rastvoriti u vodi, oslobađa cijanid u organizmu. Izloženost ovom hemijskom sastojku može izazvati glavobolje, mučninu, vrtoglavicu, konfuziju, promene u srčanom ritmu i gubitak svesti.

Iz opštine Volsol su saopštili da svako ko je pecao u kanalu Plek ne bi trebalo da jede ribu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()