Velika pomoć humanitarcima: Voren Bafet donirao donirao 5,3 milijarde dolara u akcijama

Biznismen (93) planira da pokloni više od 99 odsto bogatstva koje je izgradio kroz kompaniju Berkšir Hatavej

28.06.2024. 18:16
  • Podeli:
voren bafet, 4 maj 2019 - profimedia-667eb76f02051.webp Foto: Profimedia

Američki biznismen Voren Bafet je donirao 5,3 milijarde dolara u akcijama kompanije Berkšir Hatavej dobrotvornim organizacijama, što je njegova najveća godišnja donacija od 2006. godine.

Godišnja donacija, objavljena danas, sastoji se od oko 13 miliona akcija Berkšira klase B i donirao je 9,93 miliona akcija Fondaciji Bila i Melinde Gejts, prenosi Rojters.

On je takođe donirao 993.035 akcija Fondaciji Suzan Tompson Bafet, nazvanoj po njegovoj pokojnoj prvoj ženi i 695.122 akcije svakoj od tri dobrotvorne organizacije koje vode njegova deca Hauard, Suzan i Piter - Fondaciji Hauarda G. Bafeta, Fondaciji Šervud i Fondaciji NoVo.

Bafet (93) planira da pokloni više od 99 odsto bogatstva koje je izgradio kroz kompaniju Berkšir Hatavej u Nebraski, konglomeratu koji vodi od 1965. godine.

Uprkos tome što je dao više od polovine svojih akcija Berkšira, Bafetovo bogtatstvo je procenjeno 134,3 milijarde dolara, što ga čini osmom najbogatijom osobom na svetu, prema časopisu Forbs.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()