Velika serija eksplozija u Gazi: Telekomunikacione usluge u prekidu, Izrael otpočeo ofanzivu

U toku su najintezivniji napadi na Gazu od početka sukoba

27.10.2023. 19:43
  • Podeli:
gaza izrael reuters-653423a8dcd2a.webp Foto: Reuters

Velika serija eksplozija potresla je danas grad Gazu, javlja CNN.

Lokalno stanovništvo, prema izveštaju američke televizije, navodi da je reč o najintenzivnijim vadzušnim napadima na Gazu od početka sukoba 7. oktobra.

Telekomunikaciona kompanija Javal saopštila da je "intenzivno bombardovanje u proteklom satu rezultiralo uništavanjem svih preostalih međunarodnih ruta koje povezuju Gazu sa spoljni svetom", što je dovelo do potpunog prekida telekomunikacionih usluga.

Trenutni napadi na Gazu su "dosta značajniji" od svega što je viđeno u zadnjih nekoliko nedelja, kaže dopisnik Sky Newsa za Bliski istok Alistair Bunkal.

Bunkal kaže da se zasad zna da je u toku silovito bombardovanje Gaze, a komunikacijske linije su prekinute. "Pitanje je zašto, a vrlo je moguće da je to zato što večeras šire kopnene operacije", kaže on.ž

“To znači da, nakon poslednje dve noći u kojima smo videli izraelsku vojsku da ulazi u Gazu na prilično ograničen način, to sugeriše da se možda sprema nešto veće", navodi.

Vojska je najavila da "širi kopnene operacije" te civilima u Gazi poručila da "beže na jug".

Palestinci u Gazi javljaju da su kopnene snage izraelske vojske (IDF) ušle u tu oblast, nedugo nakon što je portparol IDF-a Danijel Hagari najavio intenziviranje kopnenih operacija.

Portal "Tajms of Izrael" (TOI) prenosi da postoje izveštaji o razmeni vatre između vojnika i naoružanih Palestinaca.

Iz IDF-a za sada nisu komentarisali medijske izveštaje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()