Vezane ruke, drhtav glas: Pogledajte snimak vođe terorista koji su sejali smrt u Moskvi

Muškarac na snimku govori tadžički jezik i njegove reči prevodi žena

23.03.2024. 12:54
  • Podeli:
uhapšeni terorista, teroristički napad u moskvi, moskva, 23 mart 2024 - foto Printscreen X @Pluton45873221-65fec2c220782.webp Foto: Printscreen/X/@Pluton45873221

Vlavna urednica RT Margarita Simonjan objavila je snimak ispitivanja muškarca za koga tvrdi da je vođa terorističke grupe koja je ubila najmanje 115 ljudi u Moskvi, a ranila njih više od 145.

"Evo i vođe", napisala je Simonjan na snimku.

Muškarac na snimku govori tadžički jezik i njegove reči prevodi žena.

Navodi da su živeli u hostelu koji se nalazio u Dmitrovki kraj auto-puta.

Osumnjičeni je rekao da su kupili auto i da je komunicirao sa Abdulom i Muhamedom.

Simonjan je prethodno objavila i snimak saslušanja teroriste koji je posle hapšenja priznao da je učestvovao u terorističkom napadu na koncertnu halu Krokus u Moskvi!

Privedeni na snimku kaže da je stigao iz Turske 4. marta.

"Tamo (u Turskoj)... završeni su dokumenti, ovde sam prešao granicu", rekao je osumnjičeni, prenosi RIA Novosti.

On je takođe naveo da je nepoznati kontakt pre mesec dana stupio sa njim u vezu putem Telegrama i da mu je dato oružje, navodeći da je dobio zadatak da pobije sve ljude u sali i da mu je za to ponuđeno oko milion rubalja. 

Na objavljenom snimku osumnjičeni je rekao svoje ime koje zvuči kao Faridun Šamsudin, kao i datum rođenja - 17. septembar 1998. godine, navodi RIA Novosti.

Grupa terorista, podsetimo, otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je podmetnula požar i pobegla. 

Najmanje 115 osoba je ubijeno, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih. Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju.

Teroristi su uhapšeni oko 3 časa ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()