Više od 1.100 Ukrajinaca na vojnoj obuci u EU

Ukupno će se obučavati oko 15.000 ukrajinskih vojnika

03.12.2022. 13:19
  • Podeli:
Ukrajina vojska Herson_Bestimage PIXSELL-1667724000336.webp Foto: Bestimage-PIXSELL

Više od 1.100 Ukrajinaca nalazi se na vojnoj obuci u Evropskoj uniji, u sklopu Misije vojne pomoći Evropske unije za podršku Ukrajini (EUMAM), rekao je šef diplomatije EU Žozep Borelj.

"Danas, EUMAM je postigao svoj puni operativni kapacitet, 1.100 vojnika se već obučava. Misija će osigurati da se kroz obuku ispune potrebe Ukrajinaca", naveo je Borelj na Tviteru.

Kako je naveo Borelj, EU će obezbediti sredstva u iznosu od 16 miliona evra za smrtonosnu vojnu opremu u trenažne svrhe.

Evropski lideri objavili su pokretanje EUMAM Ukrajina u novembru, za obuku 15.000 ukrajinskih vojnika tokom 24 meseca, podseća agencija TASS.

U te svrhe, biće iskorišćeno 106,7 miliona evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()