Više od trećine Amerikanaca ne može sebi da priušti lečenje

Sve je više Amerikanaca koji ne mogu sebi da priušte medicinsko osiguranje

18.01.2023. 15:00
  • Podeli:
bolnica pixabay-63c7fb55ecddf.webp Foto: Pixabay

Sve više Amerikanaca ne može sebi da priušti lečenje zbog visokih troškova medicinskih usluga - veliki procenat anketiranih ne želi ili ne može da plaća te usluge.

Istraživanje "Galupa" pokazuje da je procenat tih Amerikanaca, do kraja 2022. godine, dostigao 38 odsto.

Anketa pokazuje da je sada više medicinski neobezbeđenih stanovnika SAD nego ikada za poslednje 22 godine.

SAD, istovremeno, imaju najveću stopu inflacije za protekle četiri decenije.

Sociolozi su utvrdili da Amerikanci sa niskim primanjima te mladi i žene najčešće odbijaju lečenje bilo koje bolesti zbog cijena medicinskih usluga - prenose agencije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()