Vođa Hezbolaha: Operacija Hamasa je planirana u tajnosti, ništa nismo znali o tome

Ni druge palestinske frankcije nisu bile upoznate, tvrdi lider Hezbolaha

03.11.2023. 15:51
  • Podeli:
Hasan Nasralah Hezbolah Reuters-654508ce8b724.webp Foto: Reuters

Lider libanske islamističke grupe Hezbolah Hasan Nasralah rekao je u svom obraćanju da Hezbolah nije znao ništa u vezi sa napadom 7. oktobra. Ovo je njegovo prvo obraćanje otkako je počeo rat u Izraelu.

"Operacija 7. oktobra bila je planirana u potpunoj tajnosti, čak ni druge palestinske frakcije nisu bile upoznate sa njom, a kamoli pokreti otpora u inostranstvu", rekao je Hasan  Nasralah.

Vođa Hezbolaha je rekao i da međunarodna zajednica nastavlja da spominje Iran i njegove vojne planove, ali je napad 7. oktobra bio 100 odsto palestinska operacija.

"Operacija koju su Palestinci planirali i izveli za palestinsku stvar, on uopšte nema veze ni sa kakvim međunarodnim ili regionalnim pitanjima", rekao je Nasralah.

Bezbednosni i psihološki zemljotres za Izrael


Operacija Hamasa "Oluja Al Aksa" izazvala je bezbednosni i psihološki zemljotres u Izraelu, rekao je vođa Hezbolaha, i dodao da on imati strateški uticaj na budućnost tog "entiteta".

"Bitka 'Oluja Al Aksa' izazvala je bezbednosni, vojni, psihološki i moralni zemljotres u izraelskom entitetu. Ostvarila je strateške rezultate koji će uticati na sadašnjost i budućnost ovog entiteta", poručio je Nasralah u svom prvom javnom obraćanju od izbijanja sukoba između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

Istakao je da u Gazi više od dva miliona ljudi živi pod opsadom već 20 godina, "a da niko ništa nije uradio".

"Ono što se dogodilo u Gazi bilo je neophodno da bi se palestinsko pitanje ponovo predstavilo kao glavno pitanje u svetu", rekao je Nasralah.

Istakao je da, istovremeno, Zapadnoj obali, koja je pod kontrolom Palestinaca, prete mnoge opasnosti zbog novih izraelskih "projekata naseljavanja".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()