Voz smrti: U nesreći na rolerkosteru u Švedskoj poginula jedna osoba

"Grona Lund", park star 140 godina, zatvoren je do daljeg.

25.06.2023. 17:21
  • Podeli:
švedska rolerkoster Fredrik PerssonTT News Agency via AP tanjug-64985b0367f98.webp Foto: Fredrik PerssonTT News Agency via AP/Tanjug

Jedna osoba danas je poginula, a sedam je povređeno u nesreći na rolerkosteru u zabavnom parku "Grona Lund" u Stokholmu, saopštili su portparolka zabavnog parka Anika Troselius i policija. 

Očevici navode da je rolerkoster u parku "Grona Lund" delimično iskočio iz šina tokom vožnje, preneo je Rojters.

"Ovo je tragično i šokantno i nažalost, saznali smo da je jedna osoba poginula", rekla je Troselius za javni servis SVT.

U park su pristigla vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i helikopter, a policija je pokrenula istragu.

Policija je saopštila da među povređenima ima i dece i odraslih, ali je odbila da navede stepen povreda.

 "Praznimo park i započeli smo našu istragu", rekao je portparol policije. 

"Grona Lund", park star 140 godina, zatvoren je do daljeg. 

Rolerkoster u "Grona Lundu" dostiže brzinu od do 90 kilometara na sat i visine od 30 metara, prevozeći po više od milion posetilaca godine, navodi zabavni park na svom sajtu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()