Vreme je za govor o stanju nacije: Bajden zakazao obraćanje građanima

Govor o stanju nacije je tradicionalno obraćanje koje predsedniku SAD daje priliku da istakne svoje prioritete i plan za novu godinu.

06.01.2024. 21:08
  • Podeli:
Tan2023-06-2815592350_3 džo bajden AP PhotoAndrew Harnik-649d3655a8db0.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je danas da će godišnji govor o stanju nacije održati 7. marta.

On je na društvenoj mreži X reagovao na poziv predsedavajućeg Predstavničkog doma, republikanca Majka Džonsona da održi govor tog dana, rekavši da se raduje tome, prenosi Si-En-En.

Govor o stanju nacije je tradicionalno obraćanje koje predsedniku SAD daje priliku da istakne svoje prioritete i plan za novu godinu.

Očekuje se da će Bajden pozvati republikance i demokrate da reaguju na probleme oko kojih smatra da bi trebalo da budu u stanju da se dogovore - rešavanje krize sa fentanilom, povećanje pomoći veteranima, rešavanje problema mentalnog zdravlja, proširenje zaštite privatnosti podataka i traženje leka za rak.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()