Vučić na Samitu o klimatskim promenama: Izazovi u očuvanju planete postaju sve veći

Predsednika Srbije su jutros dočekali domaćini COP28 - šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan i generalni sekretar Antonio Gutereš

01.12.2023. 10:48
  • Podeli:
antonio gutgereš, aleksandar vučić, mohamed bin zajed al nahjan, 1 dec 2023 - Tanjug Photo by COP28Photo by COP28Christopher Pike-6569c3e29591a.webp Foto: Tanjug/Photo by COP28/Photo by COP28/Christopher Pike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji učestvuje na Samitu lidera o klimatskim promenama COP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ukazao je da se Samit održava u senci velikih globalnih sukoba i previranja, dok izazovi u očuvanju planete, kao jedinog doma za sve nas, postaju sve veći.

Vučić je na Instagramu buducnostsrbijeav zahvalio predsedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedu bin Zajedu al Nahjanu i generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu na pozivu da učestvuje na, kako je naveo, najznačajnijem i do sada najvećem skupu svetskih lidera o klimatskim promenama.

Predsednika Vučića su jutros u Dubai ekspo sitiju, gde se održava COP28, dočekali domaćini - šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan i generalni sekretar Antonio Gutereš. 

"Srbija ozbiljno pristupa ovim pitanjima i spremna je da doprinese svim inicijativama koje za cilj imaju efikasnu energetsku tranziciju, veću i ravnomerniju inkluzivnost u upravljanju klimatskim promenama, kao i odgovorno postupanje u upotrebi fosilnih goriva i emisiji ugljenika", naveo je Vučić.

Istakao je da Srbija ostaje privržena politici zelene agende u koju će dodatno ulagati, svesna da sve ono što radimo danas, ostaje kao zalog generacijama koje dolaze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()