Za 2.000.000 izbeglica u Pojasu Gaze SAD i Jordan isporučili 11.500 obroka vazdušnim putem

Najnovija pomoć je uključivala pirinač, brašno, testenine i konzervisanu hranu

10.03.2024. 17:46
  • Podeli:
SAD i Jordan isporučili 11.500 obroka u Pojas Gaze vazdušnim putem, humanitarna pomoć - 10 mart 2024 - AP Photo Ariel Schalit Tanjug(1)-65edde468c905.webp Foto: AP Photo/Ariel Schalit/Tanjug

SAD i Jordan isporučili su danas novi paket humanitarne pomoći od više od 11.500 obroka za Pojas Gaze vazdušnim putem, saopštila je američka vojska.

Američka Centralna komanda (CENTCOM) navela je u saopštenju da je najnovija pomoć isporučena padobranima iznad severnog Pojasa Gaze i da je uključivala pirinač, brašno, testenine i konzervisanu hranu.

SAD su tokom ovoga meseca u Pojas Gaze isporučile 135.000 obroka vazdušnim putem, prema podacima Pentagona, preneo je Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden naredio je američkoj vojsci da izgradi privremeni lučki sistem za prijem pomoći na obali Sredozemnog mora u Pojasu Gaze.

Pentagon je saopštio u petak da bi moglo proći i do 60 dana dok se ne izgradi privremeni lučki sistem.

Foto: AP Photo/Ariel Schalit/Tanjug

Humanitarne organizacije kažu da je to predug period za Palestince kojima preti neposredna opasnost od gladi.

Zbog izraelske ofanzive u Pojasu Gaze, raseljena je većina od 2,3 miliona stanovnika enklave - govori se o brojci od oko 2 miliona - koji se suočavaju sa nestašicom hrane, vode i lekova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()