Zabrinjavajuća statistika: Amerikanci ne veruju u sposobnost republikanaca i demokrata

Pedeset devet odsto Amerikanaca kaže da ne veruje da su Demokratska i Republikanska stranka sposobne da zajednički usvoje zakone u Kongresu.

30.08.2023. 09:08
  • Podeli:
izbori_glasanje_pixsell Cropped.jpg Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Više od 80 odsto američkih birača je zabrinuto za stanje demokratije u SAD, pokazuju rezultati istraživanja Centra dvopartijske politike i agencije "Morning Consult".

Prema pisanju portala "Hil", čak 82 odsto glasača reklo je da je zabrinuto za demokratiju u SAD, uključujući 40 odsto onih koji su rekli da su "veoma zabrinuti".

Istovremeno, 59 odsto Amerikanaca kaže da ne veruje da su Demokratska i Republikanska stranka sposobne da zajednički usvoje zakone u Kongresu.

Čak 88 odsto ispitanika je navelo inflaciju kao najveću brigu, dok je 84 odsto reklo da ona utiče na njihove navike u vezi sa potrošnjom i finansijama.

Oko 73 odsto Amerikanaca je zabrinuto da mi mogli da izgube posao usled razvoja veštačke inteligencije, dok 46 odsto anketiranih reklo da nisu zadovoljni zbog porasta upotrebe i usluga veštačke inteligencije.

Istraživanje je sprovedeno od 21. do 24. avgusta, a u njemu je učestvovalo 1.959 registrovanih birača.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()