Zaharova: Dok Putinu stižu čestitke, predstavnici NATO-a izgledaju kao zatečene bubašbave

Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova na predsedničkim izborima u Rusiji

18.03.2024. 15:43
  • Podeli:
marija zaharova - 26 jan 2024 - profimedia-65bcf49abda8b.webp Foto: Profimedia

Dok aktuelnom predsedniku Rusije pristižu čestitke povodom pobede na izborima od lidera država svetske većine, predstavnici NATO izgledaju kao "zatečene bubašvabe", izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"U svetlu čestitki koje Vladimir Putin dobija od šefova zemlja svetske većine, agresivni predstavnici NATO-a liče na uznemirene bubašvabe koje su zatečene kad se upali svetlo: izbori su nepravedni, ali ih 'primaju k znanju', ne priznajući ih, ali uz spremnost za razgovor. S druge strane, zašto vređam bubašvabe? Njih je priroda takve stvorila, za razliku od stanja u koje su sebe doveli mnogi zapadni političari", napisala je Zaharova na Telegramu.

Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova na predsedničkim izborima u Rusiji, saopštio je Centralni izborni komitet nakon obrađenih 100 odsto glasačkih listića.

Nikolaj Haritonov osvojio je 4,31 odsto glasova, Vladislav Davankov – 3,85 odsto, a Leonid Slucki – 3,20 odsto glasova. CIK će objaviti zvanične rezultate izbora na specijalnoj sednici u četvrtak.

Za aktuelnog šefa države je glasalo više od 76 miliona birača, što je, takođe, rekordni pokazatelj. Prema konačnim rezultatima iz 2018. godine, Putin je dobio 56.426.399 glasova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()