Zaharova: Moskva pozdravlja kineski mirovni plan, Rusija otvorena za pregovore

Kina je danas objavila dokument od 12 tačaka u kojem detaljno iznosi svoj stav o ratu u Ukrajini i poziva na prekid neprijateljstava

24.02.2023. 21:42
  • Podeli:
marija-zaharova-reuters-1667850619473.webp Foto: Reuters

Moskva ceni kineski mirovni plan za Ukrajinu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova i dodala da je Rusija spremna da ostvari ciljeve tzv. specijalne voljne operacije "političkim i diplomatskim sredstvima".

"Cenimo iskrenu želju naših kineskih prijatelja da pomognu sa miroljubivim rešenjem konflikta u Ukrajini", rekla je Zaharova, dodajući da to znači i priznavanje "novih teritorijalnih realnosti" u Ukrajini, prenosi Rojters.

Kina je danas objavila dokument od 12 tačaka u kojem detaljno iznosi svoj stav o ratu u Ukrajini i poziva na prekid neprijateljstava i mirovne pregovore.

Kijev je saopštio da odbija mirovni plan ukoliko on ne podrazumeva da Rusija povuče svoju vojsku na granice iz 1991. godine, ali istovremeno dodao da je otvoren nekim delovima ovog kineskog predloga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()