Zaharova napad u Krokus hali nazvala terorističkim, gradonačelnik otkazao javna okupljanja za vikend

Televizija RT prenosi da su povećane mere bezbednosti na moskovskim aerodromima i železničkim stanicama

22.03.2024. 20:29
  • Podeli:
moskva, pucnjava i požar u koncertnoj hali krokus, 22 mart 2024 - foto Profimedia (4)-65fdcf9a21539.webp Foto: Profimedia

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je terorističkim napad u koncertnoj dvorani Krokus siti hol, gde su naoružani napadači otvorili vatru, a potom je došlo do požara.

"Rusko Ministarstvo spoljnih poslova prima pozive iz celog sveta od običnih građana koji izražavaju saučešće povodom strašne tragedije u Krokus siti holu i reči oštre osude ovog krvavog terorističkog napada koji se dešava pred očima celog čovečanstva", navela je Zaharova na Telegramu, a prenosi RIA Novosti.

Ruski FSB saopštio je večeras da je u koncertnoj dvorani Krokus siti hol došlo do pucnjave i požara, pre koncerta jedne muzičke grupe.

Sobjanjin otkazao okupljanja

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin saopštio je danas da su otkazana sva javna okupljanja u Moskvi planirana za ovaj vikend. On je izrazio saučešće porodicama poginulih u tržnom centru Krokus Siti.

"Danas se dogodila strašna tragedija u tržnom centru Krokus Siti. Moje saučešće rođacima žrtava", napisao je Sobjanin na svom Telegram kanalu.

Guverner Moskovske oblasti  Andrej Vorobjov ranije je saopštio da je otišao na lice mesta, a formiran je i operativni štab.

Televizija RT prenosi da su povećane mere bezbednosti na moskovskim aerodromima, železničkim stanicama i svim mestima gde ima većih okupljanja ljudi.

U koncertnoj hali Krokus u Moskvi nekoliko naoružanih napadača otvorilo je vatru na posetioce koncerta. U napadu ima ubijenih i ranjenih.

Patrijarh Kiril se moli za pokoj duša ubijenih

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril moli se za stradale i pokoj duša poginulih kada su naoružani napadači otvorili vatru u Krokus siti holu u Moskvi, rekao je načelnik Sinodalnog odeljenja za odnose crkve i društva i medija, Vladimir Legoida.

"Patrijarh Kiril se moli za pokoj duša poginulih i povređenih, kao i za spas onih koji bi mogli da budu ugroženi požarom u zgradi Krokus siti hola", napisao je on na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()