Zaharova: Politička pomoć Rusije u rešavanju krize u Gazi nije formalna

Ona je istakla da je palestinskoj deci u Gazi potrebna prava pomoć, a ne samo reči

24.12.2023. 19:30
  • Podeli:
zaharova-anadolija (1)-641490ba5f493.webp Foto: Anadolija

Politička pomoć Rusije u rešavanju krize u Pojasu Gaze nije formalne prirode i usmerena je na njeno okončanje, izjavila je danas portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je za libanski TV kanal Al Majdin rekla da Rusija pruža humanitarnu i političku pomoć Palestincima u Pojasu Gaze. 

Ona je istakla da je palestinskoj deci u Gazi potrebna prava pomoć, a ne samo reči, prenela je agencija RIA Novosti.

Moskva smatra da je rešenje bliskoistočne krize moguće samo na osnovu formule "dve države", koju je odobrio Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, a koja predviđa stvaranje nezavisne palestinske države u okviru granica iz 1967. godine sa glavnim gradom Istočnim Jerusalimom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()