Zakazan početak suđenja Trampu u Vašingtonu

Okružni sudija je naveo da će za Trampa suđenje morati da bude prioritet i da neće menjati raspored suđenja na osnovu njegovih obaveza u vezi sa predsedničkom trkom

28.08.2023. 18:00
  • Podeli:
Donald Tramp tanjug ap Alex Brandon (-64cc917889fa4.webp Foto: Tanjug/Ap/Alex Brandon

Početak suđenja bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu u slučaju o navodnom poništavaju rezultata predsedničkih, zakazan je za 4. mart sledeće godine, saopšteno je danas iz suda u Vašingtonu.

Odluka okružnog sudije Tanje Čatkan znači da će suđenje početi usred izbora za predsedničku nominaciju Republikanske stranke i dan pre "superutorka" kada se u jednom danu održava više izbora, prenosi NBC.

Specijalni tužilac Džek Smit predložio je da suđenje počne u januaru, dok je Trampov tim rekao da bi suđenje trebalo da bude odloženo do aprila 2026. godine, odnosno posle predsedničkih izbora.

"Ovi predlozi su očigledno veoma udaljeni. Nijedan od njih nije prihvatljiv", poručila je Čatkan u svojoj odluci.

Ona je navela da će za Trampa suđenje morati da bude prioritet i da neće menjati raspored suđenja na osnovu njegovih obaveza u vezi sa predsedničkom trkom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()