Zakazan susret: Orban se sastaje sa Trampom na Floridi

Premijer Mađarske je više puta pozivao na prekid vatre i okončanje rata u Ukrajini

04.03.2024. 09:03
  • Podeli:
viktor orban, donald tramp - 14 maj 2019 - profimedia-65d121bd17a8b.webp Foto: Profimedia

Mađarski premijer Viktor Orban sastaće se sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom 8. marta na Floridi, izjavio je šef Orbanove pres službe Bertalan Havasi, a prenosi agencija MTI.

Orban je prošlog meseca podržao Trampovo nastojanje da se vrati u Belu kuću posle predsedničkih izbora ove godine, a 23. februara je izjavio da se nada da će se Tramp vratiti u Belu kuću i da će doprineti da se postigne primirje u Ukrajini, navodi Rojters.

Agencija podseća da je Orban odbio da pošalje oružje Ukrajini i da je kritikovao Zapad zbog uvođenja sankcija Rusiji. 

Orban je više puta pozivao na prekid vatre i okončanje rata u Ukrajini.

Rojters ocenjuje da Orban nema najbolje odnose sa administracijom američkog predsednika Džozefa Bajdena, uglavnom zbog odugovlačenja Budimpešte u vezi sa ratifikacijom članstva Švedske u NATO-u. 

Posle dugog odlaganja, mađarski parlament je prošle sedmice odobrio članstvo Švedske u NATO-u, a sada je samo preostalo da taj zakon ove sedmice potpiše mađarski predsednik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()