Zapadni mediji: Ukrajinska vojska izgubila veliki broj 'bredlija' u borbama

Ukrajinci su izgubili i veliki broj vojnika

12.06.2023. 15:07
  • Podeli:
Bredli_Bradley_borbeno vozilo_oklopno vozilo_Foto Reuters-63b94b53b3363.webp Foto: Reuters

Američki magazin "Forbs" piše da su Rusi uništili mnogo američkih vojnih vozila tipa "bredli" tokom ukrajinske ofanzive.

"To je ozbiljan neuspeh. A posledice će biti još ozbiljnije ako Ukrajinci ne budu u stanju da poprave neka od oštećenih vozila", navodi list.

I francuska agendija AFP navodi da su ukrajinske snage izgubile veći deo "bredlija" tokom ofanzive na zaporoškom frontu.

"Grupa ukrajinskih vojnika priznala je da su izgubili veći deo bredlija. Šest od devet ih je pogođeno, a samo jedan je ostao netaknut", navodi agencija.

Na pitanje dopisnika agencije o rezultatima kontraofanzive, jedan od ukrajinskih vojnika je sklopio kažiprst i palac i tako pokazao da je saldo - nula.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je nedavno da su Oružane snage Ukrajine tokom pokušaja napada na južnom frontu izgubile veliki broj vojnika, devet tenkova, od kojih četiri "leoparda", 11 borbenih vozila pešadije, među kojima je pet "bredlija", plus 14 oklopnih transportera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()