Zašto je cela porodica skočila u smrt: Objavljeni rezultati istrage o tragediji koja je potresla Švajcarsku

Tragedija je prošle godine potresla Švajcarsku kada je pet članova jedne porodice skočilo sa 7. sprata zgrade

23.03.2023. 12:53
  • Podeli:
švajcarska policija švicarska pixabay-1664107650892.webp Foto: Pixabay

Pet članova francuske porodice, koja je dve godine pre samoubistva doselila u Švajcarsku, skočilo je sa sedmog sprata zgrade u kojoj su živeli, a preživeo je samo 15-godišnji dečak.

Četiri člana poginula, dečak preživeo

Ovo masovno samoubistvo šokiralo je inače mirnu Švajcarsku i istražitelji su od prošle godine tragali za raspletom zagonetke zašto su članovi porodice odlučili na ovaj čin.

Policija je isključila mogućnost da je iko sa strane sudelovao u ovom činu, a odrasli članovi porodice nisu davali nikakve znakove da bi se odlučili na takvo nešto.

Četiri člana porodice poginula su 24. marta prošle godine u gradu Montre na Ženevskom jezeru - osmogodišnja devojčica, otac, majka i majčina sestra. Petnaestogodišnji sin je zadobio teške povrede i bio je u komi, ali se oporavio. Kako kažu istražitelji, ne seća se tog dana.

Forenzički dokazi nisu otkrili znakove borbe pre smrti, a obdukcija nije pronašla tragove droge, prenosi BBC.

Posle godinu dana istrage, švajcarske vlasti su rekle da su majka i njena sestra verovale u teorije zavere i porodica se spremala za apokalipsu.

Verovali u teorije zavere

Nakon smrti, policija je u njihovom stanu pronašla puno hrane, lekova i higijenskih potrepština, pažljivo organizovanih i spakovanih. Porodica je retko izlazila napolje, a deca su školovana kod kuće.

Dve žene su sumnjale u vladu i lokalne vlasti, rekli su istražitelji, i odgajale su decu da veruju da je svet neprijateljsko mesto, a pandemija koronavirusa i lokaduni su samo još više uticali na njih.

Pretragom njihovog stana otkriveno je da je kolektivno samoubistvo pažljivo planirano, pa čak i uvežbavano.

Što je još tragičnije, na samoubistvo ih je najverovatnije nagnala poseta policajaca koji su tog jutra svratili to porodice kako bi oca opomenuli da dođe na razgovor o školovanju njihovog sina.

Članovi porodice nisu pustili policajce u kući, a desetak minuta kasnije svi su skočili sa 7. sprata.

Odrasli su navodno čekali pravi trenutak da odu u, kako su verovali, bolji svet, daleko od ovog od kog su strahovali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()