Zatvorska fotografija koja je promenila sve: Trampova popularnost vrtoglavo raste samo zbog jednog tvita

Tramp je 25. avgusta objavio svoju policijsku fotografiju uslikanu prilikom predaje u zatvoru u Džordžiji

30.08.2023. 15:31
  • Podeli:
Donald Tramp Trump_Tanjug AP-64895488d2132.webp Foto: Tanjug/AP

Otkako je objavio tzv. "mugshot" odnosno zatvorsku fotografiju uslikanu prilikom predaje u zatvoru u Džordžiji, bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu koji planira da kandiduje i za sledeće izbore, popularnost je naglo porasla.

U odnosu na svoje glavne rivale na stranačkim izborima za predsedničku nominaciju Republikanske stranke, podrška Trampu je porasla do 58 odsto podrške republikanskih glasača.

Drugoplasirani Ron Desantis ima svega 13 odsto podrške, rezultati su istraživanja agencije "Koeficijent", kako je preneo Gardijan.

Svi ostali kandidati imaju manje od 10 odsto podrške.

Čak i ukoliko bi se svi drugi kandidati udružili i svi zajedno pružili podršku Desantisu, on bi se zadržao na 23 odsto podrške, dok bi podrška Trampu porasla na 62 odsto.

Nakon što se Tramp predao u Džordžiji, suočen sa optužnicama da je manipulisao izbornim procesom u okrugu Falton, udeo birača koji veruju da je pokušao da poništi izbore pao je za 11 odsto.

Protiv bivšeg predsednika SAD su ove godine podignute četiri optužnice, od kojih se dve odnose na navodni pokušaj da se ponište rezultati prethodnih predsedničkih izbora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()