"Zaustavimo maltretiranje": Protest učenika i nastavnika u Oklahomi zbog smrti nebinarnog učenika

Organizatorka skupa Kesidi Braun rekla je da se nada da će događaj pokazati nedostatak reakcije škole na maltertiranje

27.02.2024. 19:30
  • Podeli:
oklahoma, protest zbog smrti nebinarnog učenika, neks benedikt - 26 feb 2024 - profimedia-65de14c4a8b05.webp Foto: Profimedia

Desetine učenika i nastavnika izašle su danas sa nastave u srednjoj školi u Ovasu, u američkoj saveznoj državi Oklahomi, u znak protesta zbog smrti nebinarnog učenika Neksa Benedikta koji je umro nakon što je dan ranije pretučen u školskom toaletu.

Učenici i nastavnici okupili su se na raskrsnici ispred škole, držeći dugine i transrodne zastave i natpise "Zaustavimo maltretiranje" i "Čuvajte našu decu", prenosi Njujork post.

Organizatorka skupa Kesidi Braun rekla je da se nada da će događaj pokazati nedostatak reakcije škole na maltertiranje, posebno kada je reč o LGBTQ+ učenicima.

Savezne vlasti nisu objavile uzrok Benediktove smrti, ali lokalna policija je saopštila da preliminarni rezultati pokazuju da smrt učenika nije uzrokovana povredama zadobijenim u tuči dan ranije.

Porodica nebinarnog tinejdžera pokrenula je nezavisnu istragu o njegovoj smrti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()