Zavrteće vam se u glavi: Koliko vredi imovina koju je Silvio Berluskoni ostavio deci

Berluskonijeva deca nikada nisu u javnosti pokazivala svoje veliko bogatstvo i vrlo su malo prisutni na javnoj sceni

13.07.2023. 15:54
  • Podeli:
Berluskoni deca Tanjug AP Claudio Furlan-64b0027737633.webp Foto: Tanjug/Ap/Claudio Furlan

Silvio Berluskoni, koji je preminuo 12. juna u 86. godini u bolnici San Rafaele u Milanu, ima petoro dece – Marinu i Pjer Silvija iz prvog braka sa Karlom Elvirom Lucijom Dal Oljo i Barbaru, Eleonoru i Luiđija iz braka sa Veronikom Lario

Nakon njegove smrti bogatstvo njegove dece se znatno uvećalo, piše RTS.

Berluskonijeva deca nikada nisu u javnosti pokazivala svoje veliko bogatstvo i vrlo su malo prisutni na javnoj sceni. 

Nakon smrti oca dobili su udeo u Fininvestu. No njih troje je razvilo i sopstvene biznise koji svakom od njih donosi više od 450 miliona evra. 

Nasledstvo koje su dobili posle očeve smrti nije samo u Fininvestu već i sve ostalo što je posedovao i što vredi više-manje oko četiri milijarde evra.

Berluskonijeva deca su tako, osim sopstvenog bogatstva, dobila i očevo. Tako Marina i Pjer Silvijo od 15, koliko su posedovali u Fininvestu sada poseduju 53 odsto, a troje ostale dece od 21 poseduje 47 odsto. Na taj način petoro Berluskonijeve dece poseduju ukupno 2,74 milijarde vrednosti Fininvesta.

Pored toga, tu su i vile poput Ćertoze, San Martino, Makerio, kao i druge nekretnine u vrednosti od 700 miliona evra. Ostalih oko 700 miliona po približnim procenama nalazi se u umetničkim delima, investicijama, nekretninama, nameštaju.

Korijere dela sera je objavio podatak da po svim računicama najstarija Berluskonijeva deca poseduju imovinu vrednu 1,6 milijardi evra, a troje najmlađih nešto više od milijardu evra. Cifre koje su za strane medije poput Forbsa i Forčuna mnogo veće kada se sabere sve ono što poseduju.

Marina Berluskoni

Najstarija od petoro Silvijeve dece, Marina Berluskoni (pravo ime Maria Elvira, ali u javnosti poznata kao Marina) je rođena 10. avgista 1966. godine i na čelu je izdavačke kuće Mondadori od 2003. i predsednica Fininvesta. Udata je za Mauricija Vanadija, vice direktora plesne škole Akademije Skale u Milanu i ima dvoje dece, Gabrijelea i Silvija.

Ima nekoliko nekretnina na Azurnoj obali kao i vilu u Šatonef Grasu, na pola sata vožnje od obale. U Italiji poseduje stan u delu grada nazvanom Bande nere, kao i dva sprata zgrade, sa 22 sobe u centru grada, u ulici Korso Venecija. Očevim testamentom njeno bogatstvo se uvećalo na 1,6 milijardi evra.

Nakon smrti Berluskonijeve voljene majke Roze, Marina je bila osoba kojoj se Silvio najviše poveravao i koja ga je savetovala čak i oko izbora žena koje su ulazile u njegov život. Marina je vezana i za Martu Fašinu, poslednju Berluskonijevu partnerku. Strani mediji poput američkog magazina Forbs kao i Forčn, smatraju je jednom od najuticajnijih žena na svetu čije bogatstvo dostiže i 9.4 milijarde evra.

Pjer Silvio Berluskoni

Prvi sin Silvija Berluskonija, Pjer Silvio rođen je 28. aprila 1969 godine. Poseduje akcije u Fininvestu, porodičnom holdingu koji kontroliše grupu Medijaset (od 2021 MFE-MediaForEurope) čiji je potpredsednik i generalni direktor. Takođe je i predsednik TRI, italijanske kompanije koja se bavi svim televizijskim aktivnostima Medijaseta.

Ima troje dece, Lukreciju Viktoriju iz veze sa Emanuelom Musidom i dvoje dece iz veze sa TV voditeljkom, Silvijom Tofanin, Lorenco Matiju i Sofiju Valentinu.

Poseduje vilu nedaleko od očeve vile San Martino u Arkoru. Radi se o luksuznoj nekretnini okružene parkom sa 33 sobe. On poseduje i nekoliko apartmana u opštini Segrate u predgrađu Milana, a prošle godine je izašlo na videlo i kupovina vile San Sebastijano u Portofinu od 1300 kvadrata za 20 miliona evra. Sam Silvio Berluskoni je više puta pričao u javnosti da je nekoliko puta dobio pretnje da će mu biti oteta deca te je iz tog razloga imao lično obezbeđenje, a Pjer Silvio i Marina su studirali od kuće.

Barbara Berluskoni

Barbara je rođena u Švajcarskoj 30. jula 1984. godine i prvo je dete iz Berluskonijevog braka sa Veronikom Larijo. Ima diplomu filozofskog fakulteta.

Godine 2003. postala je deo upravnog odbora Fininvesta, a 2011. je ušla u upravni odbor fudbalskog kluba Milan. Zajedno sa sestrom Eleonorom i bratom Luiđijem poseduje H14 spa. Ima pet sinova iz dve veze. Sa Đorđom Valagucom ima Aleksandra i Edoarda, a sa Lorencom Gverijerijem Leonea, Frančeska i Etorea.

U delu grada Pagano u Milanu, u jednoj od najekskluzivnijih i najskupljih zona gde stanovi koštaju preko 10.000 evra po kvadratnom metru, Barbara poseduje zgradu od 70 soba i više od 250 kvadrata između garaža i ostava.

Eleonora Berluskoni

Četvrto dete Silvija Berluskonija rođena je 7. maja 1986. godine u Švajcarskoj. Do 2010. godine je studirala na Univerzitetu Sent Džon u Njujorku biznis menadžment. Radila je u Medijasetu i Fondaciji Milano Onlus.

Ima troje dece: Rikarda, Floru i Artemisiju sa partnerom Gaj Binsom, modelom od koga se rastala 2022. Ona se najmanje pojavljuje u javnosti od sve Silvijeve dece i živi u centru Milana u stanu od oko 300 kvadrata.

Luiđi Berluskoni

Rođen 27. septembra 1988. u Švajcarskoj i oženjen Federikom Fumagali, najmlađi Berluskonijev sin ima diplomu Bokoni univerziteta i specijalizovan je u sektoru finansija u DžP Morganu u Londonu. Deo je upravnog odbora banke Mediolanum.

Ima dvoje dece: Emanuele i Tomazo. Živi u velikom stanu u blizini crkve Santa Marija dele Gracije u kojoj je Leonardova Poslednja večera. Poseduje i vilu Borleti u Milanu u kojoj je njegov otac živeo sedamdesetih godina. Ta vila ima 46 soba i vrlo veliku vrednost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()