Zelenski će prisustvovati NATO samitu u Viljnusu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je ranije danas da su danas da su svi saveznici Alijanse saglasni da će Ukrajina postati članica NATO-a, ali da prvo mora da pobedi

10.07.2023. 16:03
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Foto Reuters-64a6c9651aba4.webp Foto: Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prisustvovaće na samitu NATO-a u litvanskoj prestonici Viljnusu 11. i 12. jula, preneo je danas Blumberg pozivajući se na neimenovane izvore.

Zelenski je ranije pozvao Alijansu da pošalje jasne signale za podršku članstvu nakon 15 godina stare izjave da će se Ukrajina pridružiti Alijansi i dodao da Kijev treba da pristupi NATO-u nakon završetka rata.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je ranije danas da su danas da su svi saveznici Alijanse saglasni da će Ukrajina postati članica NATO-a, ali da prvo mora da pobedi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()