Zelenski najavio čistku državne bezbednosti nakon optužbi za zaveru za ubistvo

Služba državne bezbednosti (SBU) saopštila je prošlog meseca da je otkrila da su dvojica pukovnika UDO sarađivala sa Rusijom na planiranju ubistva Zelenskog

24.06.2024. 14:41
  • Podeli:
sbu ukrajina foto twitter sbu-63aaff896b0c7.webp Foto: Twitter@@ServiceSsu

Novi šef ukrajinske Uprave državne bezbednosti (UDO) Oleksij Morozov će iz te organizacije ukloniti sve članove koji je diskredituju, nakon što su dvojica oficira optužena za planiranje ubistva visokih državnih zvaničnika, rekao je danas predsednik Volodimir Zelenski.

Predstavljajući osoblju pukovnika Oleksija Morozova, Zelenski je rekao da je njegov glavni zadatak da osigura da se UDO-u pridruže isključivo osobe koje su odane Ukrajini, prenosi Rojters.

''I, naravno, agencija mora biti očišćena od svakoga ko ne izabere Ukrajinu ili diskredituje UDO“, naveo je on na Telegramu.

Služba državne bezbednosti (SBU) saopštila je prošlog meseca da je otkrila da su dvojica pukovnika UDO sarađivala sa Rusijom na planiranju ubistva Zelenskog i drugih zvaničnika, uključujući šefa vojne obaveštajne službe Kirila Budanova.

Zelenski je otpustio prethodnika Morozova, Serhija Ruda dva dana nakon što je SBU privela zaposlene u agenciji za koje je tvrdila da su radili za rusku Federalnu službu bezbednosti i dali joj poverljive informacije. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()