Zelenski: Ništa neće oslabiti borbu Ukrajine protiv Rusije

Ukrajinski ministar odbrane rekao je da je dobio uveravanja o daljoj vojnoj pomoći u telefonskom razgovoru sa ministrom odbrane SAD

01.10.2023. 22:02
  • Podeli:
zelenski_tanjug-1663743739341.webp Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da ništa neće oslabiti borbu njegove zemlje protiv Rusije, dan nakon što je američki Kongres usvojio nacrt zakona o privremenom finansiranju koji izostavlja pomoć Ukrajini.

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov rekao je da je dobio uveravanja o daljoj vojnoj pomoći u telefonskom razgovoru sa ministrom odbrane SAD Lojdom Ostinom, preneo je Rojters.

"Sekretar Ostin me je uverio", napisao je on na platformi X (Tviter) da će se američka podrška Ukrajini nastaviti i da će ukrajinski "ratnici i dalje imati snažnu podršku na bojnom polju". 

Portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je da Kijev radi sa svojim američkim partnerima na obezbeđivanju odluke o novom budžetu koja bi uključivala sredstva za Ukrajinu i da je američka podrška netaknuta.

Zelenski, u snimljenom govoru povodom praznika Dana branilaca, nije direktno govorio o glasanju u Kongresu, ali je ponovio svoju odlučnost da se bori do pobede.

"Niko ne može da "ugasi" stabilnost Ukrajine, izdržljivost, snagu i hrabrost, rekao je i dodao da će Ukrajina prestati da pruža otpor i bori se na dan pobede. Dok se tome približavamo svakim danom, kažemo: 'Borićemo se koliko god bude potrebno'". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()