Zelenski: Oborili smo oko 30 "šaheda" i dva ruska "suhoja"

Ovakav Božić nam daje dobro raspoloženje za predstojeću godinu, naveo je predsednik Ukrajine

25.12.2023. 14:20
  • Podeli:
dron, dronovi, napad dronom, dronovima - shutterstock (2)-65699b842740d.webp Foto: Shutterstock

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je danas da je ukrajinska vojska imala uspeha u borbama protiv Rusije.

"Naši borci, ne samo da su oborili oko 30 dronova tipa 'šahed' i nekoliko projektila, već su srušili i dva aviona 'suhoj'", tvrdi Zelenski na platformi Iks (Tviter).

On je rekao da su "ruski teroristi izgubili pet aviona za nedelju dana".

"Ovakav Božić nam daje dobro raspoloženje za predstojeću godinu, daje nam veru u naše sposobnosti. Sposobnost da pregovaramo sa partnerima. Sposobnost da pojačamo naš nebeski štit. Sposobnost da branimo našu zemlju od ruskih terorista", dodao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine kaže da što je jača protivvazdušna odbrana, "manje ruskih đavola će biti iznad ukrajinskog neba i na ukrajinskoj teritoriji".

"Hvala našim ratnicima za njihovu preciznost i snagu. Pozdravljam sve one koji rade na odbrani naše zemlje, tokom Božića, ali i vikenda, koji se brane od neprijateljskih napada i pokazuju čvrstinu gde god da se nalaze - da li na istoku ili jugu, ili na granicama našeg neprijatelja. Pozdravljam sve one koji su na borbenim pozicijama, koji spasavaju živote i leče. Svima kojima pomažu", napisao je Zelenski i poželeo Ukrajincima srećan Božić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()