Zelenski planira da stvori fond za obnovu Ukrajine

Stvaranje takvog fonda biće 'moćan signal' za jačanje investicione klime, smatra ukrajinski predsednik

06.05.2023. 08:42
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Foto Reuters (1)-644da62464562.webp Foto: Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na svom Telegram kanalu objavio da je sa rukovodstvom američke kompanije za upravljanje imovinom BlackRock razgovarao o detaljima stvaranja investicionog fonda za obnovu zemlje.

"Detalji stvaranja investicionog fonda za obnovu privrede Ukrajine razmatrani su tokom sastanka sa rukovodstvom najveće kompanije za upravljanje imovinom na svetu, BlackRock. Glavni cilj stvaranja fonda je privlačenje privatnog i javnog kapitala za implementaciju velikih poslovnih projekata u Ukrajini", navodi se na telegram kanalu Zelenskog.

Po njegovom mišljenju, stvaranje takvog fonda biće "moćan signal" za jačanje investicione klime.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()