Zelenski podneo predlog zakona o produžetku mobilizacije u Ukrajini

Vanredno stanje u Ukrajini ističe 21. novembra

08.11.2022. 14:05
  • Podeli:
zelenski_tanjug-1663743739341.webp Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Nakon što je 18. maja produžio vanredno stanje u Ukrajini na još 90 dana pa to isto učinio i 15. avgusta, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski podneo je danas ukrajinskom parlamentu Vrhovnoj radi predlog zakona od produženju vanrednog stanja i moblizacije za još 90 dana.

Vanredno stanje u zemlji ističe 21. novembra.

Kako je naveo ukrajinski poslanik Jaroslav Železnjak, ukoliko bi ukrajinski parlament, što je i izvesno, produžio vojno stanje i mobilizaciju u Ukrajini u tom slučaju oni bi trajali do 20. februara 2023. godine.

"Na sledećem plenarnom sastanku ponovo će biti produženo vanredno stanje i opšta mobilizacija. Relevantni dokumenti predsednika su već registrovani u parlamentu. Sa velikim stepenom verovatnoće, produženje će ponovo biti za 90 dana: odnosno do 20. februara 2023.“, napisao je Železnjak u objavi na društvenoj mreži Telegram.

Rat u Ukrajini je danas ušao u svoj 258. dan.

Podsetimo, Volodimir Zelenski uveo je ratno stanje u Ukrajini 24. februara pa ga produžio za još 30 dana u martu ove godine, nakon čega je u više navrata produživano zbog ratnog stanja u zemlji. Ukrajina je tog dana i zatvorila svoj vazdušni prostor.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()