Zelenski: Poljske šalje 200 borbenih vozila Ukrajini

Vozila će 'biti plaćena evropskim novcem', ali takođe i 'američkim novcem koji je dat Ukrajini', izjavio je poljski premijer Moravjecki

09.04.2023. 08:56
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Mateuš Moravjecki_oklopna vozila rosomak_Foto Reuters-643260d59bfcf.webp Foto: Reuters

Poljska će u najskorijoj budućnosti poslati Ukrajini 200 pešadijskih borbenih vozila "rosomak", izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

On je rekao da Kijev očekuje i da Poljska isporuči avione "MiG-29", minobacače i dodatne projektile takođe vrlo brzo, preneo je Kijev independent.

Ova objava Zelenskog došla je nekoliko dana nakon što je poljski premijer Mateuš Moravjecki rekao da je Ukrajina naručila 100 "rosomaka" iz Poljske.

Poljska novinska agencija javila je 1. aprila, citirajući Moravjeckog, da će pešadijska vozila "biti plaćena evropskim novcem", ali takođe i "američkim novcem koji je dat Ukrajini".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()