Zelenski: Rusija će ove zime pokušati da uništi naš elektroenergetski sistem

Oni nisu u stanju da prihvate ideju da Ukrajina neće biti osvojena, rekao je Zelenski

06.10.2023. 20:12
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Foto Profimedia-65019bf678a13.webp Foto: Profimedia

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da će ruske snage ove zime pokušati da unište ukrajinski elektroenergetski sistem.

"Sadašnje rukovodstvo Rusije radi ono što je već radilo. Ponavljaju sve greške i svako zlo. Ove zime, ruski teroristi će ponovo pokušati da unište naš elektroenergetski sistem. Oni nisu u stanju da prihvate ideju da Ukrajina neće biti osvojena", poručio je Zelenski u obraćanju objavljenom na sajtu predsedništva.

On je dodao da Ukrajina preduzima dodatne korake, kroz saradnju sa partnerima, kako bi ojačala svoju odbranu.

Zelenski je naveo da sa Nemačkom pregovara o isporuci "patriota", sa Italijom o novom paketu vojne pomoći, a da je sa Španijom već dogovorena isporuka dodatnih PVO sistema "hawk".

Istovremeno, ukrajinski predsednik je dodao da traju pregovori sa Velikom Britanijom, Francuskom, Holandijom i Evropskom unijom.

"Za Ukrajinu, Evropska unija ne predstavlja samo ekonomsku bezbednost, već i motivaciju. Motivaciju za nas, naše vojnike i sve naše ljude. Motivacija da se borimo, da pružamo otpor i da prebrodimo ovu zimu i ostvarimo svoje nacionalne ciljeve, uprkos ruskom teroru", zaključio je Zelenski.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()