Zelenski: Ukrajina iščekuje isporuke oružja i municije od SAD

Izrazio očekivanje da će sporazum sa Amerikom biti najčvršći međunarodni bezbednosni dogovor za Ukrajinu

28.04.2024. 20:15
  • Podeli:
zelenski bajden tanjug ap-6578c22d1051d.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci)

Ukrajina iščekuje isporuku oružja i municije od Sjedinjenih Američkih Država i radi zajedno sa američkim vlastima na izradi sporazuma o bezbednosnim garancijama, rekao je danas ukrajinski predasednik Volodimir Zelenski i izrazio očekivanje da će sporazum sa Amerikom biti najčvršći međunarodni bezbednosni dogovor za Ukrajinu.

"Još uvek čekamo isporuke koje su obećane Ukrajini. Očekujemo isporuke vojne opreme koja može da promeni situaciju na bojnom polju u korist Ukrajine. Važno je da se svi sporazumi koje smo postigli sprovedu. Da se sprovede sve što će doneti praktične rezultate na bojnom polju i povećati moral naših snaga na liniji fronta", rekao je Zelenski, prenosi Ukrajinska Pravda.

Zelenski je rekao da je danas razgovarao sa Hakimom Džefrisom, liderom demokratske manjine u Predstavničkom domu američkog Kongresa i naglasio da su Ukrajini hitno potrebni PVO sistemi Patriot.

"Radimo sa našim partnerima na svim nivoima kako bismo postigli nivo efikasnosti u pomoći koji je potreban ne samo da bismo zadržali naše pozicije, već i da bismo poremetili ratne planove Rusije", rekao je Zelenski i dodao da Ukrajina i SAD trenutno rade "na konkretnom tekstu" bilateralnog bezbednosnog sporazuma između dve zemlje.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()