Zelenski: Ukrajina je spremna za kontraofanzivu

Kijev se nada da će u kontraofanzivi povratiti teritorije koje je okupirala Rusija na istoku, jugu i jugoistoku Ukrajine

03.06.2023. 10:26
  • Podeli:
zelenski_položaji_anadolija 1-6421d29ee0eaa.webp Foto: Anadolija

Ukrajina je spremna da pokrene dugo očekivanu kontraofanzivu za ponovno zauzimanje teritorija koje je okupirala Rusija, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Duboko verujemo da ćemo uspeti", rekao je Zelenski u intervjuu za Vol strit džornal.

Zelenski je istakao da ne zna koliko će trajati ukrajinska kontraofanziva, ali je naveo da je Ukrajina spremna za kontranapad, preneo je Rojters.

Kijev se nada da će u kontraofanzivi povratiti teritorije koje je okupirala Rusija na istoku, jugu i jugoistoku Ukrajine. Zelenski je rekao prošlog meseca da Ukrajina mora da sačeka da stigne još zapadnih oklopnih vozila da bi počela kontraofanzivu.

Predsednik Ukrajine je prošlog meseca posetio Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku i Italiju gde se sastao sa najvišim zvaničnicima tih zemalja, kao i sa papom Franjom.

Zelenski je od evropskih zvaničnika zatražio veću vojnu pomoć i oružje da bi Ukrajina mogla da pokrene kontraofanzivu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()