Zelenski: Ukrajina neće biti poslednja stanica ruske 'invazije', potrebno ubrzati isporuke oružja

Zelenski je Ukrajinu uporedio sa Davidom, a Rusiju sa Golijatom u biblijskoj priči u kojoj pobeđuje David, naoružan kamenom i praćkom

17.02.2023. 16:01
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Minhenska bezbednosna konferencija_obraćanje_Foto AP Photo_Michael Probst_Tanjug (1)-63ef95ac2e1fb.webp Foto: AP Photo / Michael Probst / Tanjug

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je, na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, svetske lidere da požure sa sporazumima, isporukom i odlukama.

"Moramo da požurimo. Potrebna nam je brzina, brzina naših sporazuma, brzina naše isporuke da bismo ojačali brzinu naših odluka da ograničimo ruski potencijal. Brzina nema alternativu, jer je brzina ta od koje zavisi život", rekao je Zelenski u obraćanju učesnicima konferencije putem video-linka, preneo je Si-En-En.

"Kašnjenje je uvek bilo i još uvek je greška. Dok mi pregovaramo kako da ojačamo našu odbranu savremenim tenkovima, Kremlj razmišlja o načinima da zadavi Moldaviju", rekao je Zelenski.

On smatra da je očigledno da Ukrajina neće biti poslednja stanica "invazije" predsednika Rusije Vladimira Putina i da je od vitalnog značaja da Zapad ne odlaže isporuke oružja da bi pomogao Ukrajini da odbije ruske snage, preneo je Rojters.

"On će nastaviti svoje kretanje do kraja, uključujući sve druge države koje su u nekom trenutku bile deo Sovjetskog bloka", rekao je Zelenski, naglasivši da ne misli da Rusija može da pobedi.

Zelenski je Ukrajinu uporedio sa Davidom, a Rusiju sa Golijatom u biblijskoj priči u kojoj pobeđuje David, naoružan kamenom i praćkom. David je pobedio Golijata delovanjem, a ne razgovorom i Golijat – nema šanse, zaključio je predsednik Ukrajine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()