Zelenski: Ukrajinske snage drže ključne tačke duž linije fronta

U noćašnjem ruskom napadu na Herson poginulo je sedam, dok je 21 osoba je ranjena, saopštio načelnik regionalne vojne uprave

25.11.2022. 09:32
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Izjum_14092022_Reuters.JPG Foto: Reuters

Ukrajinska vojska drži ključne tačke duž cele linije fronta sa ruskim snagama i priprema se za napredovanje na pojedinim pravcima., izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Naši momci se hrabro brane. Postoje pravci na kojima se pripremamo za napredovanje", rekao je Zelenski u video obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, Rusi pokušavaju da prebace dodatne snage na front.

Vanredne restrikcije

U polovini Kijeva na snazi je vanredno isključenje električne energije nakon raketnih napada ruskih snaga na vitalne infrastrukturne objekte, saopštila je pres služba gradske vojne uprave. Radi se na obnavljanju isporuka grejanja, prenosi Interfaks Ukrajina.

Snabdevanje vodom Kijeva je potpuno obnovljeno, ali kod nekih potrošača i dalje može doći do smanjenja pritiska.

Funkcionisanje mreža mobilne telefonije svih mobilnih operatera direktno zavisi od snabdevanja električnom energijom.

Herson na meti artiljerije

Broj poginulih u noćašnjem ruskom napadu na Herson povećan je na sedam, dok je 21 osoba je povređena, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Jaroslav Januševič.

"Samo za jedno veče - 21 ranjen i sedam mrtvih", napisao je Januševič na Telegramu kasno sinoć.

Agencija Interfaks Ukrajina prenosi da su ruske snage sinoć ponovo gađale Herson iz višecevnih raketnih bacača i artiljerije, a da je na meti bio stambeni deo grada.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()