Zelenski: Vrlo smo blizu postizanju cilja da postanemo članica NATO

Predsednik SAD Džozef Bajden najavio je danas tokom sastanka sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim novi paket pomoći SAD Ukrajini od 225 miliona dolara

11.07.2024. 22:02
  • Podeli:
zelenski bajden AP PhotoSusan Walsh tanjug-669036ebab88b.webp Foto: AP PhotoSusan Walsh tanjug

 Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je Ukrajina veoma blizu postizanja svog cilja - članstva u NATO, uprkos tome što joj vojna alijansa nije ponudila politički poziv da joj se pridruži na samitu u Vašingtonu.

 "Veoma smo blizu našeg cilja", rekao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Vašingtonu, dodajući da će sledeći korak biti poziv nakon koga će uslediti eventualno članstvo, preneo je Rojters.

Zelenski je poručio ukrajinskim saveznicima da moraju da ukinu sva ograničenja Kijevu za izvođenje napada na ciljeve unutar Rusije ako žele da Ukrajina pobedi u ratu sa Moskvom.

Rekao je da se nada da će saveznici Kijeva doneti odluku da se takvi napadi dozvole.

 "Ako želimo da pobedimo... moramo da uklonimo sva ograničenja", istakao je on.

 Zelenski se sastao sa Stoltenbergom na marginama samita NATO koji se održava u Vašingtonu.

Predsednik SAD Džozef Bajden najavio je danas tokom sastanka sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim novi paket pomoći SAD Ukrajini od 225 miliona dolara, saopštio je Stejt department.

Ovaj paket uključuje raketni sistem Patriot, municiju za nacionalne napredne raketne sisteme zemlja-vazduh, protivvazdušne rakete Stinger, municiju za raketne sisteme visoke pokretljivosti, artiljerijske metke 155 milimetara i 105 milimetara, rakete i opremu sa cevnim lansiranjem, optičkim tragom i žicom, protivoklopne sisteme Džavelin i AT-4, municiju za malokalibarsko oružje i drugu opremu.

Ovo je osmi bezbednosni paket pomoći Ukrajini, naveo je Stejt department.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()