Žena spasena 36 sati posle nestanka u moru, 80 kilometara od japanske obale

Kada su je spasili, neimenovana Kineskinja je rekla da su je odnelo more i da nije mogla da se vrati na plažu, jer je plivala sa šlaufom

11.07.2024. 14:17
  • Podeli:
japanska obalska straža, japan, spasavanje u japanu - 9 jul 2024 - profimedia-0888928210-668fcbbdb7b54.webp Foto: Profimedia

Japanske spasilačke ekipe spasile su ženu koju su morske struje odnele oko 80 kilometara od obale, i to 36 sati nakon što je nestala, saopštili su danas zvaničnici. Kineskinja (21) je zajedno sa prijateljicom bila na plaži Širama Ohama (Shirahama Ohama) u Japanu i ušla je u vodu oko 19.30, noseći šlauf, piše Gardijan.

Pošto se nije vratila, prijateljica je pozvala policiju i vlasti su pokrenule potragu.

Kada su je spasili, neimenovana Kineskinja je rekla da su je odnelo more i da nije mogla da se vrati na plažu, jer je plivala sa šlaufom. Teretni brod ju je ugledao kod južnog rta poluostrva Boso u Čibi, juče oko osam sati ujutru.

"Između plaže i mesta gde je spasena ima oko 80 kilometara, ali pretpostavlja se da je još dalje odlutala", rekao je zvaničnik.

Nakon spasavanja žena je prevezena u bolnicu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()